Άνοιξαν διαδικτυακό πόλεμο εναντίον των Γερμανών ακροδεξιών οι Anonymous

Στο “στόχαστρο” της ομάδας hackers, των επονομαζόμενων Anonymous βρέθηκε η ακροδεξιά στην Γερμανία.

Η ομάδα δημιούργησε μαι ιστοσελίδα, στην οποία δημοσιεύονται απόρρητες πληροφορίες για το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, NPD καθώς και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων, στο πλαίσιο ενός “πολέμου” που ξεκίνησαν οι Anonymous με την κωδική ονομασία "Επιχείρηση- Blitzkrieg”, που παραπέμπει “στον κεραυνοβόλο πόλεμο”, στην πολεμική δηλαδή τακτική του Γερμανού στρατηγού, Χάιντς Γκουντεριάν, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
H ιστοσελίδα nazi-leaks.net είναι γραμμένη στα γερμανικά και διαθέτει, προς το παρόν, λίστα των χορηγών του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού κόμματος Γερμανίας, NPD, κάποια “εσωτερικά” mail μεταξύ των μελών και στελεχών του, λίστα επαφών του κόμματος, αλλά και της ακροδεξιάς εβδομαδιαίας εφημερίδας “Junge Freiheit”, καθώς και λίστα πελατών των online καταστημάτων νεο- Ναζί.
Ωστόσο, κάποιες από αυτές τις πληροφορίες ήταν ήδη γνωστές, όπως το περιεχόμενο των e-mail, καθώς είχαν δημοσιευθεί στις Γερμανικές εφημερίδες, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Την ίδια ώρα, το NPD σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων DPA τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της ομάδας χάκερς, Anonymous. “Πρόκειται για εγκληματική πράξη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Felix Krautkrämer, αρχισυντάκτης της “Junge Freheit”.
Από την πλευρά τους, οι Anonymous την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της ιστοσελίδας τους έστειλαν μήνυμα και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα επισημαίνοντας ότι “για αρκετό καιρό παρακολουθούμε ιστοσελίδες να μετατρέπονται σε πλατφόρμα ιδεολογιών, ανόητων και μάλιστα επικίνδυνων, όσο περνάει ο καιρός. Φυσικά, αναφερόμαστε στα ακροδεξιά κόμματα. Εμείς οι Γερμανοί Ανώνυμοι δεν θα δεχθούμε άλλο τέτοιες ενέργειες”.

tro-ma-ktiko.blogspot.com