Από την τσέπη της είχε πληρώσει σιδερώστρα η Θάτσερ

Μάλλον δεν της έμοιασε ο Κάμερον

Ήταν ήδη γνωστή ως η «Σιδηρά Κυρία» και βιάστηκε να αποδείξει το γεγονός ότι δεν συμβιβαζόταν εύκολα μόλις λίγους μήνες μετά την εκλογική της νίκη το 1979.

Όταν είχε αποκαλυφθεί λίστα με τα έξοδα που είχαν γίνει, όπως για παράδειγμα 1.836 λίρες τότε για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας χωρίς η ίδια να είναι ενήμερη γι’αυτό, είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της.


Όπως αναφέρει μάλιστα η «Dailymail», είχε ενοχληθεί ακόμη και από το γεγονός ότι εν μέσω ύφεσης είχαν ξοδευτεί 19 λίρες από χρήματα του κράτους για μια σιδερώστρα με αποτέλεσμα να την πληρώσει από την τσέπη της.


Είχε δηλώσει επίσης ότι μπορούσε να κάνει χρήση δικού της σετ πιάτων ενώ είχε επιστρέψει κλινοσκεπάσματα που δεν χρειαζόταν σημειώνοντας ότι εκείνη και ο σύζυγος της χρησιμοποιούσαν μόνο μια κρεβατοκάμαρα.


Κι απ’ ό,τι φαίνεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν της έμοιασε στο ελάχιστο σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων καθώς είχε ξοδέψει 64.000 λίρες για την ανακαίνιση της κατοικίας του τα μισά από τα οποία ήταν χρήματα του κράτους.


Οι χειρόγραφες σημειώσεις της Θάτσερ σε μια από τις οποίες αναγράφεται η φράση «μπορούμε να ζητήσουμε μια πιο αναλυτική λίστα εξόδων», δόθηκαν πριν από μερικές ημέρες στη δημοσιότητα και αποδεικνύουν την εγκράτεια της με τα χρήματα.